Det begynte med en tunnel. Nærmere bestemt etableringen av en tunnelsikkerhetsklynge i Rogaland. Nå leder Helene Roth en hel nasjonal klynge. Navnet er Via.
VIA, den nasjonale klyngen for sikker, smart og bærekraftig transportinfrastruktur, er midt inne i en omstilling da de går ut av det nasjonale klyngeprogrammet i desember 2024. – Vi rigger oss for fremtiden, har tatt grep i god tid og har endret måten vi arbeider på, sier daglig leder Helen Roth og forsikrer at aktivitetsnivået vil bli uendret.
VIAs arenaer er vei, tunnel og bro. Klyngen arbeider for å styrke konkurransekraften til norske aktører i bransjen og øke medlemmenes muligheter for kommersialisering av ny teknologi og nye løsninger. Medlemmene er alt fra veibyggere og store entreprenører til leverandører og små oppstartsselskap. VIAs administrasjon holder til i Vestre Svanholmen på Forus.
Energy Transition Norway
Ledende aktører innen olje- og gassindustrien går sammen med selskaper fra andre industrisektorer, gründerbedrifter, investorer, myndigheter og akademia for å utvikle fornybare og lavutslipps energiløsninger.
Nordic Edge
Nordic Edge er en ideell organisasjon som jobber i tett samarbeid med private bedrifter, kommuner, akademia og innbyggere mot smartere og mer bærekraftige byer og lokalsamfunn. Vårt mål er å være en pådriver for utvikling, testing og eksport av smartbyteknologi og bærekraftige løsninger på vegne av våre klyngemedlemmer.
Norwegian Offshore Wind
Klyngens mål er å etablere verdensledende leverandørkjeder innen flytende havvind. Med nærmere 400 medlemmer, alt fra smidige startups til store havvindutviklere, er vi det største industrinettverket i Norge.
Norwegian Smart Care Cluster
Klyngen jobber for at medlemmer skal ha betydning for utviklingen av bærekraftige helseløsninger for fremtiden. Klyngens visjon er 'Endring gjennom smart bruk av helseteknologi!' og deres formål er at "vi bygger norsk helseindustri gjennom å skape bærekraftige løsninger for bruker/pasient og helsetjenesten."
Stiim Aquacluster
Klyngen består av teknologibedrifter fra ulike bransjer, oppdrettere og havbruksrelaterte virksomheter, gründere, kapitalmiljøer og kunnskapsmiljøer. Klyngen har som målsetting å være best på teknologiutvikling som gir nytt matproduserende areal på land eller i sjø.