Grønn utvikling av Bærheim næringspark: Fokus på bærekraft og energieffektivitet

Grønn utvikling av Bærheim næringspark: Fokus på bærekraft og energieffektivitet

09.10.2024
fb_n
tw_n
in_n
FOTO: Fra venstre Åge Olsen Hodnefjell, administrerende direktør i IKM Invest og Glenn Cato Myklebust, eiendomssjef IKM Eiendom.

Bærheim næringspark har de siste årene vært i stadig utvikling, og forrige uke ble nok et nybygg åpnet i parken. Denne gangen var det Storcash som kunne flytte inn i sitt splitter nye bygg, som stod ferdig 1. september. Dette markerer et nytt skritt i den grønne utviklingen av parken, som nå rommer fire større bygninger, inkludert IKM Testing, Schibsted og Scanlift.

IKM Eiendom har vært driveren bak utviklingen av Bærheim-området. Glenn Cato Myklebust, eiendomssjef i IKM Eiendom, forklarer at målet alltid har vært å utvikle området til en moderne næringspark.  - Vi har utviklet nybygg for IKM Testing, Schibsted, Scanlift og nå Storcash,  sier han.
 

Grønn satsing med solceller

Et av hovedmålene for IKM Eiendom er å sikre en bærekraftig utvikling. Dette gjenspeiles i bruken av fornybare energikilder, som solenergi på alle bygg i parken. Åge Olsen Hodnefjell, administrerende direktør i IKM Invest, understreker viktigheten av grønn teknologi. - Vi satser på solceller på alle våre bygg for å bidra til en mer miljøvennlig utvikling, forteller han.

Til sammen produserer byggene i næringsparken nærmere én million kilowattimer i året. Det nye Storcash-bygget alene produserer over 300 000 kilowattimer årlig.
 

Strategisk beliggenhet

Bærheim næringspark ligger på Forusbeen, tett på grensen mellom Sandnes og Sola kommune. Det gjør området attraktivt for virksomheter som ønsker kort vei til både E39, Stavanger lufthavn og Risavika havn. - Vi så potensialet i eiendommen da vi kjøpte den fra Mesta i 2011, sier Olsen Hodnefjell.

Med en klar visjon om å utvikle området til en bærekraftig og moderne næringspark, fortsetter Bærheim næringspark å vokse. Med grønn teknologi og fokus på energieffektivitet, setter parken en ny standard for fremtidig næringsutvikling.
 
Anja Tollefsen Lussand
Innholdsprodusent
 
fb_n
tw_n
in_n

Andre artikler