Klarer ikke å fylle hyllene raskt nok

Klarer ikke å fylle hyllene raskt nok

17.10.2024
fb_n
tw_n
in_n

Ombrukssenteret R:Elsk, kjøpesenteret der brukte ting får nytt liv, går så det suser. Nå er ombrukssenteret en av fem finalister til prisen «Årets lokale klimatiltak».

Etter at senteret på Lura åpnet dørene 28. august er det frem til i dag solgt nesten 54.000 varer, med et gjennomsnitt på 1255 artikler per dag. - Problemet er å fylle på i hyllene raskt nok, sier fagansvarlig ombruk i IVAR IKS, Tord Tjelflaat. 

Seksjonsleder ombruk, Edita Vejzovic, har nylig ansatt flere medarbeidere for å styrke teamet og sikre at varene raskere kommer ut i butikkhyllene. Med det økte behovet for effektiv vareflyt har det vært nødvendig å øke bemanningen for å møte etterspørselen.

- I tillegg samarbeider vi med inkluderingsbedrifter, hvor ansatte i varig tilrettelagt arbeid (VTA) bidrar med viktige logistikkoppgaver på lageret. Disse initiativene har vært avgjørende for å håndtere det økte varevolumet og samtidig opprettholde en bærekraftig og inkluderende arbeidsflyt, forteller Edita.

Trenger mer varer

- Vi trenger også at folk leverer inn flere ting, oppfordrer Tjelflaat og understreker at innleveringen skjer på IVARs gjenvinningsstasjon, R:Elsk mottak der den gamle bruktbua var og ikke i den nye butikken. – Vi vil nå kunne ta imot mye mer, før var det dessverre for liten plass slik at folk kunne risikere å bli avvist når lageret var fullt, det håper vi ikke skal skje i dag. 

Bare på IVARs gjenvinningsstasjon på Forus ble 870.000 kg fullt brukbare gjenstander reddet i 2023. Målet er å øke denne mengden til 2000 tonn i 2025. Det skal oppnås med flere folk til å fylle i hyllene og mer innleverte varer. R:Elsk gir varer på vei til å bli avfall et nytt og forlenget liv. Sirkulær økonomi i praksis.

- Hva er mest populært å kjøpe?
- Vi selger jevnt bra av alle produkter, men tre på topp er møbler/interiørnips, kjøkkenvarer og elektriske artikler,

- Hvem er kundene?
- Alle slags folk, unge og gamle fra alle samfunnslag. Ombruk er mer populært enn noen gang, sier Tjelflaat og Vejzovic som 24. oktober skal representere IVAR og R:Elsk på Zerokonferansen i Oslo der det blir offentliggjort hvem som vinner prisen «Årets lokale klimatiltak» Prisen deles ut av ZERO, KS og Kommunalbanken.


R:Elsk ordinære åpningstider, se www.relsk.no
  • Mandag - Fredag:10:00 - 20:00
  • Lørdag:10:00 - 18:00
  • Søndag: Stengt
relsk%2049
POPULÆRT: I barneavdelingen går varene unna, som i resten av butikken kan du gjøre et kupp her. Foto: IVAR
Relsk%20Tord%20og%20Edita%205
TRENGER FLERE VARER: seksjonsleder ombruk, Edita Vejzovic og fagansvarlig ombruk i IVAR IKS, Tord Tjelflaat, oppfordrer folk til å levere inn flere varer til IVARs gjenvinningsstasjon på Forus, i R:Elsk-mottaket der den gamle bruktbua var og ikke i den nye butikken. Foto: IVAR
Borghild Eldøen
Innholdsprodusent
 
fb_n
tw_n
in_n

Andre artikler