Norges største gjenbrukssenter åpnet i dag på Forus!

Norges største gjenbrukssenter åpnet i dag på Forus!

28.08.2024
fb_n
tw_n
in_n

I dag, 28. august, åpnet IVAR sin nye gjenbruksbutikk, R:Elsk. Butikken erstatter Bruktbuå og har som mål å omgjøre tusenvis av tonn avfall til rimelige og brukbare varer. Åpningen trakk stor interesse, med lang kø utenfor før dørene åpnet.

R:Elsk tilbyr et bredt utvalg av varer som klær, sykler, elektronikk, møbler og mer. Alle varene er samlet inn fra IVARs gjenvinningsstasjon på Forus. Navnet R:Elsk kombinerer "re" (igjen) og "elsk", og oppfordrer til å gjenelske ting som andre har kastet. Butikken er en del av IVARs miljøsatsing og skal bidra til å redusere avfall.

IMG_7402
IMG_7396

Det nye gjenbrukssenteret svarer på den økende mengden brukbare gjenstander levert til IVAR. Bruktbuå har vært overbelastet, og R:Elsk er en nødvendig oppgradering. Butikken vil motta daglige leveranser av brukbare gjenstander som selges til lav pris.

IVAR planlegger også å utvide R:Elsk med verksteder og kurs for å lære folk å reparere og gjenbruke ting i stedet for å kaste dem. Dette er en del av en bredere satsing på sirkulær økonomi og bærekraftig forbruk. Med åpningen av R:Elsk håper IVAR å inspirere både privatpersoner og bedrifter til å tenke nytt om avfallshåndtering.

Se åpningstidene til R:Elsk her.

IMG_7412
IMG_7419
Anja Tollefsen Lussand
Innholdsprodusent
 
fb_n
tw_n
in_n

Andre artikler