FLX-porteføljen består av Statfjord-området og fjerningsprosjektene for Veslefrikk og Heimdal. Statfjord-feltene skulle stenges ned rundt 2025, men får nå et forlenget liv til rundt 2040. Satsningen er i tråd med Equinors nye strategi og et resultat av omfattende kartlegging som identifiserte et stort potensial for de modne Statfjord-feltene.
- Vi jobber virkelig helt nytt og annerledes, forklarer Salthe. - Brønner sprint-planlegges, det vil si at vi setter ned et team som kun jobber med den ene brønnen i én uke. Det har spart masse tid. Vedlikehold driftes med et ambulerende team som til enhver tid er der de trengs mest og bidrar til null i etterslep på sikkerhetskritisk vedlikehold - og ikke minst, vi samhandler tett med leverandørene. Med sikkerheten i forsetet jobber vi for å etablere en marginkultur som jeg tør påstå er helt unik, sier hun.
Nettopp kultur og eierskap er nøkkelord for FLX. Det å flytte inn i egne lokaler og sitte tett på hverandre i en organisasjon der alle disipliner er representert har vært viktig. – Vi har tøffe mål vi skal levere på, det vil vi ikke klare uten å sikre fundamentet vårt - kulturendringen, sier Salthe og forteller at resten av Equinor er veldig interessert i det de oppnår. – Resten av organisasjonen vil lære av og bruke metodene vi har utviklet. Jeg oppfatter at alle vil at vi skal lykkes og at de ser at det vil komme alle til gode, sier hun.
Samtidig som nye brønner bores og forlenget produksjon skal øke inntektene, skal klimagassutslippene fra Statfjord halveres innen 2030. Dette betyr at klimagassutslippene fra Statfjord bidrar til selskapets klimaambisjon for norsk sokkel.