08.02.2021
fb_n
tw_n
in_n
Forus huser alle slags bedrifter. Men mens halvparten av bedriftene tradisjonelt har vært operatør- eller oljeserviceselskap, er noe sakte men sikkert i ferd med å skje. En del av de store er borte og erstattes nå med mange, mindre.
Olje og gass er fortsatt størst og vil være det lenge, men på teknologi- og ingeniørskuldrene til denne industrien vokser det nye fram. Forus transformeres, fremtiden banker på...
 
Vi er på besøk i Grenseveien 19, et bygg som for lenge siden huset oljeselskapet Hydro, senere Statoil som flyttet ut i 2015. Bygget stod tomt i fire år. Så kom FOMO; et kult konsept for en delt arbeidsplass hvor flere virksomheter samles.
 
Samtidig satt en gjeng på Ullandhaug som vokste så kraftig at plassen hos Ipark var sprengt. For når staben økes fra tre til 75 på tre år og omsetningen øker med 300% på ett år, da trengs det rom å vokse i. Suksessbedriften er Easee, som lager laderoboter. 70.000 ble solgt i 2020. 500.000 solgte er det hårete målet for 2021.
 
– Vi var på jakt etter nye lokaler, men var skeptiske til Forus. Men til mer jeg satte meg inn i saken jo mer overbevist ble jeg om at Forus kunne være det rette stedet for oss, sier Chris Jenssen, salgsleder i Norge, prosjektleder for nytt bygg og ansvarlig for flytteprosessen.

– Jeg fant ut at beliggenheten helt ideell, med veldig god kollektivdekning og et fantastisk sykkelveinett som blir helt topp når sykkelstamveien åpner fullt ut. Vi kan ha ansatte fra hele Sør-Rogaland som kan komme seg enkelt til jobb på Forus, forteller Chris.
 
Men det var først når han ble kjent med FOMO at alt virkelig falt på plass. - Som oss har FOMO fokus på folk. De vektlegger trivsel og miljø, det gjør vi også. Hos FOMO er vi en del av noe større, de deler vår filosofi om at jobben ikke bare er et sted en går for å heve lønn. Og så den restauranten... ingen besøker den uten å bli imponert! Samtidig kunne de tilby lokaler vi kan vokse i.
 
For at Easee skal vokse videre er det ingen tvil om. Grenseveien 19 har fem etasjer, de flyttet inn i 4 og 5 etasje i januar, i tredje i februar og regner med å ta hele bygget på 5000 kvm til de planlagte 250-300 ansatte. – Da skal vi ha god plass til alle, en skal trives på jobb, sier Chris og viser stolt fram de flotte lokalene.
 
Easee
GOD PLASS: Easeehuset har god plass og mange inspirerende fellesarealer. Samtidig har alle sitt eget kontor. Flyttesjef Chris Jenssen viser stolt rundt. I bakgrunnen Thomas Favang og Siri Elisabeth Raustein.
 
easee1
KOSEKROKEN: Det forteller noe om en bedrift når et av møterommene heter kosekroken. Rita Bach Omdal og Veronica Maria Andersson er fornøyd med omgivelsene.
 
easee2
GRENSEVEIEN 19: Nytt liv i gamle «oljelokaler» - vekstbedriften Easee er nå på plass, klar til videre vekst.
 

Andre artikler